Lasciate ogni speranza, o voi che entrate

armatevi di coraggio e sfogliate il blog

computer-immagine-animata-0026

QR Code di questo blog

Generatore di codici QR

Instagram

Instagram

Il mio profilo in Linkedin Carlo Bonzi

Spread in tempo reale..ammazzate se e' schifa

cercami in Linkedin

https://www.linkedin.com/in/carlo-bonzi-6992081a/?originalSubdomain=it

Veni, Vidi, WC.

In classifica

Riconoscimento

Riconoscimento

Sto rilevando il tuo IP e non dirlo a nessuno.

Il post e' scritto in Togolese ma tu prova a cambiare lingua.

Questo e' il mio motore di ricerca, scrivi una parola e clicca sul cerca

martedì 24 agosto 2021

i tre purscei piscinin

 

Versiün leghista. l’altra a l’e’ cancela’e va da via el chü…

A ghera una volta tri purscei che giugavan en del bush e ghignavan, i giugavan e cantavan tut el di’ come tri pirla perche’ gavevan nagott de fa..cume la mia mie’.

Chesti chi’ eran fanatic del fa.da per.ti, i legevan tutt i rivist de la zona e se divertivan a fa di laurett cui material che cumpravan al BricoCenter cul scünt del settanta per cent.

Sti purschei che eran nasu’ en venet “fatuttdasul” in arriva’ al punt de es talment brav da pude’ a fas la ca con i propri man e han fa una ca’ piscinina perün con di caratteristic dal bün original.

El prim purscel pirla el se fa’ una capana di palta e fien ciapa’ en del fiüm dopo la piena causa’ dalla nev pruvidensial, ciapa’ come müdel i capann di Masai negher che avevan lüma’ a la television, a l’era da bün fregia d’esta’ e calda all’invern e tiepida a la primavera.

El secund purscel a l’ha ciapa’ come müdel el clasic chalet de muntagna de legn con di sass sul tec el caminett rustic e i fiur che spussavan al davanzal,

El ters purscel a l’era un po’ püsse custruttur e a l’ha pensa’ de fala en cement cui toc premünta’ antiterremot con una tegnüda bona e panei sular cui cess che se nettavan daperlür.

A la fin eran tuc cuntent sti purscei del casso, del lür laüra’ e alüra in anda’ ognun nella propria ca’ nova.

A lasü perd la parola "purcilai" che l’e’ minga giusta..te capi?

Alura vu’ inanz ..un bel di’ a l’e’ passa da li un cagnasc tedesc che nuialter ciameren el lü impesta’ anzi el lü cativ, che l’ha vist i tre purscei pisciniti che giücavan en del pra’ come tri pirla.

Durant chel temp el lü cativ impesta’ e bastard, ma propri un bastard cume el carlettu, el faseva una dieta dura bilancia’ alla bas de verdura piscinina dell’ort e risott cui cudig.. ansi no aspetta.. in bianc, a l’era per quel sempre incasa’ e ghe giravan semper i cuiuni e el püdeva no vide’ la gent sciura e pansciona cun l’aria da cüiun o pistola südisfa’.

El ghe vegnü una smania tipu voia de ciula’ e el se büta’ ados ai purscei, c’an fa appena in temp a scapa’ ne la lür abitasiun, ognun ne la propria neh, e sin sera’ denter
sensa menass el pistulin.

Tralasu le cassade scritte süra e saltu al lü cativ impesta’ che a l’ha ataca’ la prima ca’ del por purscel piscinin.

El lü cativ a la prima ca de paja, al ghe basta’ fa’ un a ispirasiun e una büfada, e datu che a l’ha mangia’ una minestra piena de aj, scigule peverun, come la banfada la culpi’ la ca’ e la se sübit sciolta come la nev al sül e el por purschel a l’ha fa in temp a scapa’ nella secunda ca’ dell’alter purscel pistola.

El lü cativ che l’era propi incasa’ cun un’altra banfada a l’ha sbatü gio’ la secunda e i dü purscei a in scapa’ dal terz purscel, el sciür con la ca’ bela e sicume vurevan no passa’ di guai han telefuna’ al WWF e anca alla prutesün animai da scureggia, per fa’ la telefünada han ciapa’ el celülar perche’ vürevan no paga’ la tangent alla Telecom, e insomma han utegnü un’urdinansa che la vietava al lü impesta de duvra’ sta aria sia davanti che da dre’.

El lü impesta che l’era minga un pirla dopu che l’han blüca’ anca lü el lü (che casin) el gaveva di amis in municipi, cumpagn de ciulade e merende che lravan all’urbanistica.

Pasa’ pochi di’ el lü a l’e’ turna con un pare de pirla che han sbatü gio' la ca’ ai por purscei pisciniti con la mutivaziün che avevan ocupa’ abusivament el territori che l’era public dato che el terün dipietro a l’aveva fa una lege postuma a favür de chi el gaveva i dane’.

E mentre che i operari sbatevan gio’ la ca’ cui trattür, el lü a la fa’ che slabrass i tre purscei e la storia a l’e’ finida.

La müral: Se te manget duma’ la verdura te diventeret cativ come el carlettu e se te investet i danee’ in di ca’ tel ciapet en del chü ste trovet el pretür terün e bastard cume el lü.

Strincia la foja larga la via, cheschi’ a l’e’ el racünt e insci’ el sia.

Nessun commento: